FaceBook  Twitter  

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

guvernGuvernul a aprobat în ședința de miercuri un proiect de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii - cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Sunt vizate categoriile din domeniul sanitar, precum și cadrele didactice.

Printre modificări care vizează personalul din Învățământ, se numără și faptul că, începând cu ianuarie 2018, plata salariilor va fi facuta prin intermediul unităților școlare. Totuși, primăriile nu vor fi degrevate total de sarcinile financiare în privința Educației. Acestea vor coordona fondurile ce vizează cheltuielile materiale.

În același act este stabilită modalitatea de aplicare a sistemului de plată cu ora sau prin cumul pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare şi control, prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. 

În acealași comunicat, emis de Executiv, după ședința de miercuri, 6 decembrie, se arată că "pentru a evita diminuarea drepturilor salariale ca urmare a noilor măsuri de transfer a contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, Guvernul a aprobat acordarea, începând cu 1 ianuarie 2018, a unei majorări salariale de 28,5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017, pentru personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de scutire de impozit pe venit la 31 decembrie 2017, potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Celelalte categorii de personal vor beneficia de o majorare salarială de 25% începând cu 1 ianuarie 2018 faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017".

Sursa foto: gov.ro