FaceBook  Twitter  
FaceBook  Twitter  

 

 

 

FaceBook  Twitter  

indexEchipele feminine de matematică ale României, participante la a V-a ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete (European Girls' Mathematical Olympiad/EGMO), au obţinut 5 medalii de argint şi  3 medalii de bronz. Ca ţară organizatoare, România a avut în concurs două echipe, formate din câte 4 eleve, toate cele 8 componente fiind premiate.

Medaliile de argint au fost cucerite de Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XI-a), Raluca Cobzaru (clasa a XII-a), Clara Maria Dima (clasa a IX-a), Lenca Iarina Cuturela (clasa a IX-a) - eleve la  Liceul  Internaţional de Informatică din Bucureşti, respectiv Doina Chiroiu (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti). Medaliile de bronz au fost obţinute de Andreea Dima (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Ramona Deaconu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina) şi Ana Maria Radu (clasa a X-a/Liceul  Internaţional de Informatică din Bucureşti).
 
Au participat 143 de fete din 38 de ţări din toată lumea (statele noneuropene au, în general, statut de invitat). Prezent la festivitatea de premiere, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a subliniat: „Mă bucur că România a găzduit aceasta competiţie internaţională şi sper ca, an de an, iniţiative de acest gen sa atragă un număr cât mai mare de elevi spre ştiinţele exacte”.
 
Echipele României au fost coordonate de Maria Romina Ivan, medaliată la această olimpiadă în anii anteriori, actualmente studentă la Cambridge University, Hajnalka Csapó, profesor la Colegiul „Marton Aron” din Miercurea Ciuc şi Sena Azis, profesor la Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti.
 
Imagini de la concurs:
 
Sursa: edu.ro
FaceBook  Twitter  

A apărut Revista Electronică MateInfo.ro Ianuarie 2016

Coperta MateInfo.ro ianuarie 2016

 

FaceBook  Twitter  

Revista Electronică de Matematică MateInfo.ro  - ISSN 2065 - 6432 (apariție lunară din septembrie 2010)

Coordonator: prof. Andrei Octavian Dobre

Redactori principali: Neculai Stanciu, Roxana Mihaela Stanciu, Nela Ciceu.

Puteți trimite articole doar pe adresa de e-mail: .

FaceBook  Twitter  

FRECVENTA = prezenta la scoala a elevilor intr-o perioada de timp (ex. sem2)

statistica

Date de intrare: singura data de intrare privind frecventa elevilor este indicatorul de la sfarsitul catalogului si anume nr. total de absente/nr. absente motivate (fireste, pe clasa).

Formula de calcul:

1) se calculeaza frecventa la clasa (Fc) cu formula: Fc = (Nrore x Nrelevi - Nrabs )/(Nore x Nrelevi) unde:

Nrore = numarul total de ore la clasa pentru semestrul II;

Nrelevi = numarul de elevi inscrisi in catalog;

Nrabs= numarul total de absente (indicator din catalog)


2) Se inscrie in coloana din tabel "F" (Frecventa) valoarea calculata ca medie aritmetica a frecventelor la clasa corespunzatoare din coloana "O", inmultit cu 100.