FaceBook  Twitter  
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

head 938459 960 720Casa Experimentelor este primul centru ştiinţific non-profit din România şi va răspunde problemelor legate de declinul interesului elevilor faţă de ştiinţă, învăţare, oferind oportunitatea de învăţare extraşcolară într-un mediu informal. Este o grupare de exponate ştiinţifice instalate permanent, realizate în scopul de a învăţa despre ştiinţă în timp ce vizitatorii se „joacă” cu ele.  Este de fapt un centru ştiinţific cu un concept inovativ de învăţare despre ştiinţă într-un mod informal. 

Conceptul de bază al Casei Experimentelor este de a valorifica tendinţa copiilor de a se juca, mai mult decât de a citi. Experimentele interactive variate vor crea contextul în care va fi posibilă experimentarea personală a fenomenelor şi explorarea unor situaţii noi şi de a pune întrebări. De fapt, principiul este de „a învăţa făcând” într-o manieră distractivă. 

Obiectivele Casei Experimentelor sunt:
  • Obiectivul general de dezvoltare – Nivel crescut al educaţiei în România
  • Obiectivul 1 – Interes crescut pentru ştiinţă şi cultură în rândul tinerilor  
  • Obiectivul 2 – Întărirea capacităţii şi structurii organizaţiilor româneşti implicate în educaţie

În prima zi a săptămânii „Şcoala altfel” (18-22 aprilie), ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, va participa luni, 18 aprilie, începând cu ora 11:00, la activităţile educative organizate de Casa Experimentelor.

Demnitarul va fi însoţit de reprezentanţii Fundaţiei Noi Orizonturi, alături de care va discuta despre evoluţia şi perspectivele programului „Şcoala altfel”. Centrul ştiinţific Casa Experimentelor (Clădirea RENAR, Calea Vitan nr. 242, sector 3) a fost lansat la inţiativa Asociaţiei pentru Formare, organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2010.

surse: www.casaexperimentelor.ro, edu.ro