FaceBook  Twitter  
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

afis ROMANIA CENTENARACei 100 de ani ce se vor împlini, în 2018, de la Marea Unire vor fi sărbătoriți și în școlile românești din afara granițelor țării. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MPRP) a lansat campania „1 Decembrie în școlile românești din afara granițelor țării”.

Evenimentul face parte din proiectele inițiate de ministerul de resort pentru a marca anul 2018 – „An centenar în comunitățile românești de pretutindeni” și va fi dedicat profesorilor de limba română, elevilor, studenților și tinerilor din comunitățile istorice și emergente.

Prin aceste inițiative sunt încurajate asociaţiile românilor din străinătate, reprezentanții şcolilor duminicale coordonate de asociaţiile sau de bisericile româneşti de peste hotare, profesorii de la cursurile susţinute de asociaţii din teritoriu, cât şi cele organizate prin intermediul Institutului Limbii Române, precum și tinerii care învață în limba română în afara granițelor, să realizeze diverse materiale foto, audio şi/sau video, prin care să expună activitatea lor în domeniul predării și studiului limbii române. Materialele realizate vor fi, ulterior, trimise către MRP pentru a le promova pe platformele proprii, dar și cu sprijinul partenerilor media.

Toți cei interesați, ne pot trimite materialele lor pe adresa : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

De asemenea, MRP invită toți românii, oriunde s-ar afla ei, să ia parte la campania online derulată pe pagina de Facebook a ministerului prin hashtag: #MRP #1Decembrie #CentenarulMariiUniri,  #Școliromânești, #depretutindeni cu tag @mprpromania.

Mai exact, toți cei care își doresc să participe nu trebuie decât să realizeze o fotografie sau un video cu tematica „1 Decembrie în școlile românești din afara granițelor țării”, să încarce poza sau filmulețul pe platforma de socializare și să eticheteze MRP-ul și evenimentul în fotografie.

Prin aceste evenimente, MRP urmărește să aducă în prim plan demersurile deosebite și efortul voluntar al profesorilor și tinerilor de a rămâne întotdeauna conectați cu România prin intermediul limbii materne.

Sursa: mprp.ro