FaceBook  Twitter  
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

bani educatieCând e vorba de luat, statul ia cu două mâini, în schimb atunci când vine rândul să dea…ne oferă doar amânări. Așa s-a întâmplat și cu propunerea de acordare a 500 de euro, ca bani de educație, copiilor născuți după data de 9 februarie 2011. Deși ar fi trebuit virați în conturi special create pentru elevi încă din 2013, banii nu vor fi dați nici în 2018.
Autoritățile au tot amânat aplicarea prevederii legale care ar fi fost un stimulent important atât pentru copii, cât și pentru părinți. Cea mai recentă hotărâre în acest sens a fost publicată pe 7 decembrie în Monitorul Oficial.
Următoarea dată probabilă de aplicare a deciziei ar fi 2019, dacă demnitarii nu vor hotărî și atunci o nouă amânare. Cei 500 de euro vor fi depuși de autorități, în baza certificatului de naștere, într-un "cont pentru educație permanentă", deschis la Trezoreria Statului, pe numele copilului, de către părinți, împuternicitul acestora sau reprezentantul legal. Copilul, cel care va fi titularul contului,  va fi singura persoană care va putea să retragă sume, începând de la vârsta de 16 ani și cu acordul expres al părinților. Sumele depuse de stat vor putea fi completate și de depuneri ale părinților, iar depozitele vor beneficia de o dobândă anuală din bugetul statului.
Propunerea este bună, doar că practica ne „omoară“ și de această dată!