FaceBook  Twitter  

Modelul OFICIAL de Evaluare Națională la Matematică 2018, dar și modelel Oficiale apărute în anii anteriori le puteți găsi accesând linkul : 

http://www.mateinfo.ro/evaluare-nationala-matematica/examene-matematica-gimnaziu/variante-evaluare-nationala-matematica

 

Potrivit unui comunicat al MEN, modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională au fost construite în funcție de trei cerințe: formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

„Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru Bacalaureat 2018 au fost concepute în concordanță cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare a candidaților. De asemenea, vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul 2017, nu au fost operate modificări în structura subiectelor”, precizează MEN.


 Culegere Online Evaluare Națională la Matematică

http://www.mateinfo.ro/evaluare-nationala-matematica/culegeri-online-evaluare-nationala-matematica/evaluare-matematica-230-variante-cu-solutii