FaceBook  Twitter  

Cinci premii au fost câștigate de olimpicii români, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, organizată anul acesta în Thailanda, în perioada 12-20 noiembrie. Lotul României a obţinut două medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune.  

Lotul României la Olimpiada de astronomie 2017

Elevii premiați sunt de la colegii de prestigiu din București, Constanța, Suceava și Brăila.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/ Colegiul Național „Nicolae Balcescu” din Brăila) şi Robert-Gabriel Păşcălău (Colegiul Național „Mircea cel Bătran” din Constanța). 

Andrei-Horațiu Eftime (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din București) și Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/ Colegiul Național „Ştefan cel Mare” din Suceava) au fost medaliați cu bronz, în timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) a fost distins cu mențiune.

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava) și prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava). De asemenea, a fost prezent ca observator științific și prof. Victor Păunescu (Colegiul Național „Octav Onicescu” din Bucureşti. 

Reușita tinerilor români este cu atât mai mare dacă ținem cont că au fost 219 participanți din 46 de țări.

Sursa foto: edu.ro